27 januari 2023

Fiscaal Inside met Kirsten Kievit LLM over “fiscale mogelijkheden beperkte huwelijksgoederengemeenschap 50%/50%, 70%/30% of 90%/10%”

Voor deze vrijdag -27 januari 2023- is onze gast Kirsten Kievit LL.M. Kirsten geeft fiscaal advies als het gaat om huwelijk, echtscheiding en overlijden. Is het slim om anticiperend op een echtscheiding of overlijden een (beperkte) gemeenschap van goederen aan te gaan in een andere verhouding dan 50%/50%, om zo alvast wat vermogen over te hevelen aan de echtgenoot? Een meer eenvoudige oplossing om uiteindelijk hetzelfde te bereiken is om een finaal verrekenbeding in de huwelijkse voorwaarden op te nemen, waarbij bij echtscheiding of overlijden bijvoorbeeld de waarde van de eigen woning op basis van 90%/10% wordt verrekend (in plaats van 50%/50%). We vragen Kirsten wat we het beste kunt adviseren in dit soort kwesties en welke voetangels en klemmen we dan tegenkomen. Er is uiteraard ruimte om vragen te stellen en om jouw mening kenbaar te maken.

Aanvang
Je kan vanaf 16.20 inloggen (geen wachtwoord nodig). We beginnen exact 16.30 en eindigen rond 16.45 met een uitloop tot 17.00. Toegang is gratis. Je krijgt geen PE punten.

Inloggen
Om mee te kijken en te luisteren moet je hier zijn https://lnkd.in/dw_5WUR
Praat mee via je eigen microfoon of de chat.

Herinneringsmail
Wil je een mail die je rond 16.15 nog even helpt herinneren? Laat dan je email, naam en telefoonnummer hier achter https://fiscaalinside.nl/schrijf-je-in/

Opname
In principe (als de spreker dat goed vindt) maken we een opname die je na het weekend terug kan kijken bij Fiscaal Inside