8 maart 2024

Fiscaal Inside met mr. drs. John Bult over schenken van vastgoed en of het niet beter in een BV kan

Voor deze vrijdag – 8 maart 2024 – is onze gast mr. drs. John Bult, fiscalist, gespecialiseerd in o.a. in het structureren van vastgoed. Naast zijn adviseurschap treedt hij veelvuldig op als docent en is auteur van diverse fiscale artikelen over actuele onderwerpen. Met hem spreken we over schenken van vastgoed, binnen dan wel buiten de familiesfeer. Is het anno 2024 nog een goed idee om panden aan de kinderen te schenken, waarbij de overdrachtsbelasting in mindering kan worden gebracht op de schenkbelasting? Waar moet je op letten bij het (vastgoed)familiefonds? En hoe zit het met de vastgoedstichting (STAK)? Het verrekenbeding in de huwelijkse voorwaarden is ook een belangrijk aandachtspunt. Tot slot mag de afweging tussen box 3 en box 2 met recht een klassieker genoemd worden. We vragen het John. Er is uiteraard ruimte om vragen te stellen en om jouw mening kenbaar te maken.

Aanvang
Je kan vanaf 16.20 inloggen (geen wachtwoord nodig). We beginnen exact 16.30 en eindigen rond 16.45 met een uitloop tot 17.00. Toegang is gratis. Je krijgt geen PE punten.

Inloggen
Om mee te kijken en te luisteren moet je hier zijn https://lnkd.in/dw_5WUR
Praat mee via je eigen microfoon of de chat.

Herinneringsmail
Wil je een mail die je rond 16.15 nog even helpt herinneren? Laat dan je email, naam en telefoonnummer hier achter https://fiscaalinside.nl/schrijf-je-in/